Osteopetrosis – Symptom och Behandlingar

Osteopetrosis, också kända som Schonberg Sjukdom eller Marmor bensjukdom, är en sjukdom där ben blir hårdare och tätare på grund av yttre eller inre faktorer genetiska skäl. Jämfört med andra sjukdomar i ben särskilt osteoporos där den ena ben blir mindre täta och mer mjuka och sköra på grund av tilltagande ålder, osteopetrosis kännetecknas av härdning av ben i hela kroppen.

Osteopetrosis ofta leder till osteosclerosis, ett tillstånd där en bentätheten ökar på grund av okända anledningar. För att förstå hur osteopetrosis påverkar din kropp, du behöver att veta processen av normala ben tillväxt, vilket uppnås genom en balans mellan ben bildas av osteoblaster och nedbrytningen av benvävnad genom att osteoklaster.

OsteopetrosisI denna sjukdom, antalet av osteoklaster kan ökas eller minskas. Som ett resultat, benbildning kvarstår medan dess nedbrytning misslyckas. Detta tillstånd ger upphov till en alltför benbildning. Men benet patologi drabbade visar att bisköldkörtlarna hormoner, alkaliskt fosfatas, kalcium och fosfat nivåer förblir oförändrade oavsett svårighetsgraden av sjukdomen. De viktigaste symptomen av osteopetrosis har anemi, kortare ben, hämmad tillväxt, deformitet av lederna, ökad risk för infektioner och frakturer, benmärg förträngning på grund av att benet expansion, dövhet, blindhet och ansiktsförlamning.

Nyare studier har visat att facial förändringar och blindhet resultat från det tryck som utövas av extra ben på nerverna. Så långt som behandling av osteopetrosis är berörda patienter är ofta föreskrivna med kalcium och D-vitamin för att behandla deformitet av lederna och hämmad tillväxt.

I vissa fall, kortikosteroider kan visa sig vara ganska effektiva för att simulera benresorption. Men varaktig bot för osteopetrosis innebär benmärgstransplantation, vilket är mycket dyrt och är utom räckhåll för en vanlig människa. Hälsosamma matvanor spelar en viktig roll i att upprätthålla hälsan i dina leder och ben.

I fall av en sjukdom som osteopetrosis

ostDet blir ännu viktigare att du infoga ben-hälsosam kost i din dagliga kost-rutin. Ost, fet mjölk, frukt och vinter-solljus förse din kropp med det rekommenderade dagliga intaget av kalcium och vitamin D. Fisk oljor speciellt torsk lever oljor som innehåller omega-3-fettsyror, som gör lederna mjuka och flexibla. Det är också en bra idé att använda gemensamma vård-och kalciumtillskott på en regelbunden basis.

Glukosamin hjälper till i återuppbyggnaden av bindväv runt ligament, brosk och senor, medan kondroitin hjälper till att smörja lederna. *Essentiella omega 3 näringsämnen såsom DHA och EPA bibehålla ledernas rörelseförmåga genom att hålla dem flexibla. *Kalcium hjälper till att bibehålla starka ben och tänder, medan D-vitamin bidrar till normal benstomme tillväxt och utveckling. Zink hjälper till ständig förnyelse av ben och magnesium hjälper till att frigöra energi från livsmedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *